• 0 Items - 0,00 
    • No products in the cart.

Zdravé telo

Choroby kĺbov

                     Tieto ochorenia sa dajú liečiť, bolesti sa pomaly stratia a aj deformácie sa napravia v priebehu jedného až dvoch rokov.

choroby kĺbov

Po tejto fytoterapii chorí palice za nejaký čas odložia. Nato je potrebné ráno pol hodiny pred raňajkami a večer pol hodiny pred večerou vypiť šálku záparu z prasličky, ktorú lúhujeme pol minúty. V priebehu dňa treba vypiť 4 šálky žihľavového čaju čaju, pripraveného rovnakým lúhovaním, do 3 z tých šálok sa pridá 1PL švédskych horkých kvapiek a rozdeľte ich tak, že pred jedlom vypijete pol šálky a po jedle pol šálky.

TIP: Prasličkový čaj môžete nahradiť tinktúrov alebo šťavou.

Na miesta, ktoré bolia, či už kolená alebo iné kĺby prikladáme obklady na 4hod. zo švédskych kvapiek. Ja ale potrebné pred obkladom natrieť postihnuté miesto bravčovou alebo nechtíkovou masťou a po obkladoch napudrovať, aby nevznikli vyrážky. Zlepšenie nastáva aj po obkladoch z kelových listov, ktoré sa pred použitím nažehlia, teplé sa priložia na kĺb a ovinú sa šatkou.

Na zníženie bolesti pomáha aj esencia z kostihoja.

Veľmi odporúčaný je aj prasličkový sedací kúpeľ zo 100g byliny, na noc sa praslička namočí do studenej vody a nechá lúhovať do druhého dňa, pred kúpeľom  sa zahreje a sedací kúpeľ by mal trvať 20min.

Pagaštan konský

Pri chronickom reumatizme sa podľa ľudového liečiteľstva používa zvonka liehový výťažok: 30g pokrájaných gaštanov sa zaleje 0,25 l liehom alebo silnou pálenkou a nechá sa týždeň stáť na slnku. Týmto extraktom sa bolestivý kĺb natrie a teplo sa zaviaže. Ďaľšia z byliniek je to puškvorec obyčajný, ktorý sa používa pri reumatických bolestiach a to tak, že sa vtiera zmes z jedného dielu puškvorcového oleja a troch dielov liehu.

Na prípravu kúpeľa v 2l vody varíme 10 min. 150g podzemku a potom sa odvar vyleje do vody pripravenej na kúpeľ.

Veronika lekárska je tiež veľmi obľúbenou bylinou pri liečení reumatizmu.

Robí sa zmes, ktorá sa skladá z: vňať veroniky 10g, vŕbová kôra 10g, listy lyžičníka 20g, koreň ihlice 20g, listy pŕhľavy 20g, listy mäty piepornej 20g.

1 PL tejto zmesi varíme v 0,5l vody 5 min., necháme odstáť  a pije sa polovica ráno a večer.

choroby klbov2