Zdravé telo
Cukrovka je v dnešnej dobe veľmi rozšírená a spolu s infarktom srdca a rakovinou je jednou z najrozšírenejších chorôb. Príčinou ochorenia je nadmerné a nezdravé stravovanie ľudí, najmä detí, trpia ňou teda nielen dospelí, ale najmä deti.
Cukrovku však môžeme rýchlo liečiť podľa jedného švajčiarskeho prírodného liečiteľa týmito tromi rastlinami:
3 diely kuklíka mestského
1 diel ostružiny černicovej
3 diely nátržníka zlatého
2 diely zelených vysušených fazuľových strukov.
Na 250 ml vody sa dáva vrchovatá lyžička tejto zmesi, zaparí sa a nechá 3 min. postáť, počas dňa treba vypiť 2l odvaru.
Cukrovkárom sa odporúča aj čaj z výhonkov a listov bazy. Na jar, keď sa objavuje prvá púpava, treba ju odrezať až pri koreni, dobre umyť a pripraviť z nej šalát, cukrovkári by ho mali konzumovať na obed aj na večeru.
Aj imelo má veľký vplyv na slinivku brušnú, teda na cukrovku, keď sa pravidelne užíva, cukrovka sa nemá šancu ani rozvinúť. Imelo sa dáva na noc do studenej vody. Na začiatok sa dávajú 3 šálky studenej vody a 3 vrchovaté lyžičky imela. Po niekoľkých týždňoch sa prejde na dve šálky a neskôr len jednu. Imelo je liečivé od začiatku októbra do začiatku decembra, potom v marci a v apríli. Najliečivejšie je imelo na dubových stromoch.
Spracovanie imela:
Imelo sa spracováva tak, že sa z neho ostránia jedovaté bobule a rastlina zviazaná do viazaničiek sa usuší.
Po dôkladnom vysušení sa odstraňujú hrubé drevnaté časti.
Proces je možné aj otočiť a to tak, že najprv sa odrežú staršie a hrubšie konáre, odstránia sa bobule a vysušia sa len listy alebo vrcholky konárikov. Sušené imelo je potrebné skladovať v tmavej sklenenej nádobe bez prístupu vzduchu. Dlhým skladovaním sa niektoré účinné látky vytrácajú, podobne je to aj varením.
Taktiež sa pri cukrovke odporúča užívať švédske horké kvapky 3x denne po čajovej lyžičke s malým množstvom čaju.
Ďalším ľudovým prostriedkom na cukrovku je brusnica čučoriedková, závisia však od zberu, ak sa zbierajú v správny čas sú klinicky vyskúšaným prostriedkom proti cukrovke.
Pred dozrievaním plodov, listy čučoriedok obsahujú myrtilín a ten nie len zníži vylučovanie cukru, ale môže chorobu úplne vyliečiť. Myrtilín z čučoriedkových listov sa právom nazýva „rastlinný inzulín“.
No napriek vynikajúcej vlastnosti listov z čučoriedky liečba nesmie ostať bez lekárskeho dozoru.
Na zníženie obsahu cukru v krvi možno odporučiť aj zeler, surová šťava z kapusty.
Aj každodenné užívanie čerstvej mrkvy, no aj cibuľa a cesnak nakrájané na krajci chleba pomáha znížiť cukor.