• 0 Items - 0,00 
    • No products in the cart.
som tvorca

Uzdravenie vnútorného dieťaťa

Cesta k sebe samému

Chceli by ste mať šťastný život a naplnené vzťahy? Nato je potrebné vysporiadať sa so svojou minulosťou, a to hlavne detstvom.

Liečenie vnútorného dieťaťa je procesom, ktorý nám umožňuje vyrovnať sa s potlačenými emóciami a spomienkami z detstva. Tieto formujúce udalosti a nevhodné rodičovské metódy môžu v dospelosti vytvárať bloky, ktoré nám bránia plnohodnotne rozvíjať našu osobnosť. Uzdravenie svojho vnútorného dieťaťa znamená konfrontovať sa s nekontrolovanými pocitmi a správaním, ktoré pramenia z podvedomia. Liečba spočíva v uvoľnení zakorenených vzorcov a presvedčení a v ich nasmerovaní na pozitívnu cestu.

Spojenie so skrytou časťou seba

Prvým krokom k uzdraveniu je nadviazanie kontaktu so svojím vnútorným dieťaťom. Tento proces odkrýva zranenia a návyky ukryté hlboko v podvedomí, čo nám umožňuje zmeniť nevedomé vzorce správania a vyliečiť staré rany duše. Čím viac sa v dospelosti vzdialime od svojho vnútorného dieťaťa, tým ťažšie je ho opäť objaviť a prijať. Tento proces si vyžaduje odvahu a pevnú vôľu spoznať a prijať svoje pravé ja, vrátane tých častí, ktoré sme mohli potlačiť alebo ignorovať.

Prevzatie zodpovednosti

Jedným z najdôležitejších krokov pri liečení vnútorného dieťaťa je uvedomenie si vlastnej zodpovednosti za svoj život. Každý z nás drží opraty svojho života a len my sami môžeme zmeniť nepríjemné návyky alebo nezdravé vzorce správania. Aj keď nás detstvo formovalo, sme to len my, kto môže zahojiť rany a vytvoriť priestor pre pozitívne zmeny. Nezáleží na tom, čo sa stalo v minulosti – dôležité je, že máme moc konať a zlepšovať všetko, čo v našom živote nefunguje tak, ako by sme si želali.

Učenie sa od svojho vnútorného dieťaťa

Spojenie so svojím vnútorným dieťaťom nám umožňuje vidieť seba a svet inými očami. Tento proces odhaľuje nevedomé presvedčenia, ktoré môžeme následne premeniť. Učenie sa od seba samého zahŕňa zmenu starých návykov a prepisovanie deštruktívnych presvedčení, ktoré nás obmedzujú.

Spomienky na detstvo

Pre dosiahnutie kontaktu so svojím vnútorným dieťaťom je užitočné spomenúť si na svoje detstvo. Predstavte si svoj vtedajší každodenný život a premýšľajte o tom, ako sa k vám správali vaši opatrovatelia. Aké pocity a obavy ste mali? Aké roly a vzory vám boli ukazované? Tieto úvahy vám pomôžu oživiť emócie a myšlienky z minulosti, čo je nevyhnutné pre uzdravenie.

Napĺňanie potrieb vnútorného dieťaťa

Je dôležité zistiť, čo vaše vnútorné dieťa potrebuje. Možno mu chýba náklonnosť, pochvala alebo dôvera? Snažte sa čo najlepšie naplniť tieto potreby. Môžete si napríklad vyhradiť 10 minút denne na vnútorný rozhovor so svojím dieťaťom a zistiť, ako sa cíti a čo potrebuje. Už len samotná ochota nadviazať kontakt je veľkým krokom vpred.

Afirmačná (1)
Ukážte svojmu vnútornému dieťaťu nové veci

Trpezlivosť a láska sú kľúčové pri učení nových presvedčení pre vaše vnútorné dieťa. Emocionálne zranenia si vyžadujú čas na zahojenie, ale ešte dôležitejšie je, aby boli obklopené náklonnosťou a pozitívnou podporou. Spoločne so svojím vnútorným dieťaťom sa naučte zbavovať sa starých zranení a nahrádzať ich novými, pozitívnymi skúsenosťami.

Prečo liečiť svoje vnútorné dieťa?

Uzdravenie vnútorného dieťaťa môže obrátiť váš život. Zbavíte sa starých, deštruktívnych návykov a získate novú životnú energiu a radosť. Zlepší sa váš vzťah k sebe aj k ostatným, pretože budete oveľa lepšie vnímať svoje vlastné potreby a formovať svoj život podľa nich.

Ako začať?

Ak chcete začať, zamyslite sa nad životnými situáciami, v ktorých máte problémy. Pozrite sa na svoje vzťahy, rolu v práci či rodine, pocity voči sebe, priania a sny, ako aj na svoj vnútorný postoj. Úprimná analýza týchto oblastí vám pomôže identifikovať chyby alebo deštruktívne správanie, ktoré vám bránia v napredovaní.

Metódy na liečenie vnútorného dieťaťa

Existuje množstvo metód, ktoré môžete použiť na liečenie svojho vnútorného dieťaťa, ako napríklad meditácia, afirmácie či tvorivé činnosti. Meditácia vám pomôže upokojiť myseľ a sústrediť sa na vlastnú energiu. Afirmácie sú pozitívne presvedčenia, ktoré môžu priniesť pozitívne zmeny do podvedomia. Tvorivé činnosti, ako maľovanie, tanec alebo písanie, vám umožnia rýchlo vytvoriť silné spojenie so svojím detským ja.

Začnite dnes a urobte prvý krok k uzdraveniu svojho vnútorného dieťaťa – kľúč k plnohodnotnému, aktívnemu a sebaurčenému životu je vo vašich rukách.

Ak vás táto téma zaujala a máte záujem sa do nej viac ponoriť, pozývame vás do 21. dňovej afirmačnej výzvy, ktorú sme k tejto téme pripravili. 

Výzva je zdarma a pomôže vám lepšie uchopiť a nadviazať vzťah s vaším vnútorným dieťaťom.

Viac o výzve sa dozviete tu:

AFIRMAČNÁ VÝZVA LIEČENIE VNÚTORNÉHO DIEŤAŤA
DIEVčATKO

 

Kúpou predplatného získavate prístup k workshopomvýzvam, omnline kurzom, digitálnym časopisom a k rôznym vzdelávacím a zaujímavým informáciám.

Navštívte náš E-SHOP s množstvom zaujímavých a zdraviu prospešných produktov.

Kúpou na našej platforme nám pomáhate vytvárať ďaľšie aktivity, nový obsah a zároveň nám pomáhate tvoriť nové zmysluplné pracovné miesta 🙂

Ďakujeme, že nás podporujete 🙂

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *